Monday, September 29, 2008

selamat hari raya from caTiniA


esok hari raya!!


today im sitting in front of my pc,in my room at the office.if you read my post one day b4 raya a year ago, it is exactly the same as my situation right now. sedih tak dapat join the girls buat ketupat-our usual routine a day b4 raya. this is the 2nd year i tak dapat join :(


on a happier note, im officially 50.5 kg now!!i know it might sound nothing to you but it's a big achievement for me!go ask other mummys out there, then you'll know how we sufferred just to get back to our pre-pregnancy weight!huhu. after 2 months consuming herbalife,i managed to lose 4.5 kgs :) my pre-pregnancy weight was 50 kg.and it might sound an easy peezy 5 kgs to you but i have to tell you it aint easy to lose them!tambah lagi i suka makannnnnn :) walaupun i ada ponteng2 gak minum herbalife, alhamdulillah it still works.n now i'm aiming for 49 kg!haha.


went to pick up our baju raya last night.well, 2 je yg okay, the rest besarrrr.so kena alter n im gonna pick them up kejap lagi. baju kurung shugiga, omg, comelllll! tak sabar nak ambik family photo esok:)


last weekend i went buffet hunting!makan tak ingat dunia! on saturday me n hubby went out for our lil date n had buffet at the shogun, one utama.i went crazy over all the foods.definitely worth the price, can go again after raya! we also bought shugiga's first walker! it's from chicco and im really satisfied with the quality (sgt comfy) n the design (sgt funky!) so we named the walker "pon-pon" coz dia ada hon mcm kereta!haha. n she luvs it to the max!tapi dia bukan main stering wheel tu, instead dia try makan benda tu!!!


on sunday i belanja the whole family buffet ramadhan dekat restoran padang sari ratu. went there 'walking' from pavillion.the food tak usah cakap, since im a nasi padang fan, of course la sedap!! n ya, it was nia's 5 months bday too on that day :)


alright, i would like to wish selamat hari raya aidilfitri to all the readers.maaf zahir dan batin.bersyukurlah kita masih boleh beraya dengan insan tercinta bersama2 persiapan raya yang sempurna dan lengkap.jangan lupa kepada yang tidak berkemampuan di luar sana.


P/s: visit http://www.pinkgincu.blogspot.com/ for new clothes :)

4 comments:

butterflytwinlove said...

selamat hari raya juga..=)

i AM a Bonda to Be said...
This comment has been removed by the author.
i AM a Bonda to Be said...

nia comel. nia comel nia comel.

i rase u mesti dah tau 19th ade open house n i bet ya dah invite u. :)

if u r coming, pls bring nia along!!!!so want to cuddle her.. serious! btw, i baru teringat, ingat tak waktu i gi ur house then kite mkn dkt kopicat kan.. then i mcm makan byk gile.. pastu unc lee ckp ni mesti makan utk dua ni kan. ingat tak??? tibe2 bile i pk..n i calculate, time tu i maybe dlm 1 week mcm tu. huhuh.. rindu u!

mwax

Jucci Jucci said...

haihh lapar plak baca nasi padang sari ratu. at the same day, aku n family gi mkn selero nogori kat amcorp. mula2 nak makan kat sari ratu kj tapi kena duk luar, abg jai gangster x nak. ahaha.

rindu nia demok! comel gile dia di hari raya. shayang nia...

aku pon regular herbalife ni. ada la kecik sket :) cuma malas sket minum tea. tgh order a new one rite now. weehoo weehoo. me so sleepyyyy